Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης της «Ανδριακής» με τίτλο: “60 χρόνια από – Τυπώματα ανδριακής Ιστορίας”, έγιναν την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, στο Παγοποιείο Μαντζαβελάκη, την ώρα που ένα εντυπωσιακό θέαμα συντελείτο στον ουρανό, αφού η αυγουστιάτικη πανσέληνος και η μερική έκλειψη σελήνης συνυπήρχαν σε ένα σπάνιο φαινόμενο. Η σκιά της Γης κάλυψε περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου του φεγγαριού, κάτι που θα έγινε ορατό (σε διαφορετικό βαθμό) από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Στο μεταξύ το πρωί της ίδιας ημέρας το νησί είχε βυθιστεί στη θλίψη, από την τραγική απώλεια σε τροχαίο του 29χρονου Βαγγέλη Κοντού, από το Κοχύλου, στο Κόρθι και τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού Νίκου Δαμαλή, από την Μεσαριά, στην Βουρκωτή, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παλεύει για την ζωή του.

Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ: https://www.androsfilm.gr/i-giorti-tis-efimeridas-andriaki/ Η «Ανδριακή» ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη, την Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας Λυδία Παλαιοκρασσά, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Κυδωνιέως Νίκο Σιγάλα, τον Δημοσιογράφο Γιάννη Μηνδρινό για τις ομιλίες τους, την Ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Ειρήνη Βασιλοπούλου – Μαντζαβελάκη για την ευγενική φιλοξενία, την Ράνια και τον Στέφανο Κωνσταντινίδη που μαζί με τον Γιάννη και την Χαρά Τσεπέρκα συντέλεσαν αποτελεσματικά στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Τους κ.κ.:  Β. Λουκίσα, Μ. Σπυριδωνόπουλο, Κ. Σαρρή και Μ. Ξενάκη που κάλυψαν την εκδήλωση, τον Αργύρη Κριθαρούλα και την Brightmedia για το εξαιρετικό video, αλλά και όλους όσοι πλαισίωσαν με την παρουσία τους την μικρή αυτή γιορτή.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται στο ευχητήριο τηλεφώνημα ίσως του παλαιότερου εν ζωή συνδρομητή της εφημερίδας από την Θεσσαλονίκη του κ. Γιάννη Μπάγια, στις ευχές του επί 48 ετών συνδρομητή μας συμβολαιογράφου Άνδρου Τάσου Δημητρίου, αλλά και στην διακριτική παρουσία της Χριστίνας Βαλμά που βρισκόταν κοντά μας ανέκαθεν από την εποχή που η εφημερίδα διπλωνόταν ακόμη στο χέρι…

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31.8.2017 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 19:00 – 21:00 το απόγευμα και 11:00 – 13:00 κάθε Κυριακή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here