Αν και φέτος μάλλον φαίνεται να γλιτώσαμε -τουλάχιστον προς το παρόν- τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στο νησί μας, η πυροσβεστική ωστόσο έχει τις τελευταίες μέρες σπεύσει να σβήσει πολλές μικρές εστίες ( με καμένη έκταση από 1 ΄έως 5 στρέμματα) στο Κόρθι και την ευρύτερη περιοχή.

Οι φωτιές και η κατάσβεσή τους είναι ο πρωτεύον ρόλος της Υπηρεσίας προκειμένου  να διασωθεί πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή και αφετέρου το δάσος και η περιουσία.

Έτσι πέντε άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου με 2 οχήματα έσπευσαν στο Γαύριο και κυριολεκτικά διέσωσαν συμπολίτη μας από τον ίδιο του τον εαυτό, όταν μετά από οικογενειακό καβγά εκείνος περιλούστηκε με βενζίνη ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

Με όπλα τον λόγο, την ευαισθησία και την  ψυχραιμία, κατάφεραν μετά από συζήτηση μαζί του να τον απαλλάξουν από τα βρεμένα με βενζίνη ρούχα του και να τον κατεβάσουν από την ταράτσα αποτρέποντας τα χειρότερα.

Εικόνες της μικρής οθόνης, αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, αρχίζουν να συμβαίνουν σιγά -σιγά και στον τόπο μας. Σημεία των καιρών…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.